Sales Academy

  • Vleutensevaart 35, 3532 AD Utrecht, Nederland
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Wil jij impact maken bij een van de grootste FMCG-bedrijven met A-merken als Douwe Egberts en Pickwick? Heb jij salestalent en wil je van verkopen je vak maken? Wij zoeken ambitieuze, commerciële HBO-starters voor onze Sales Academy!

Functieomschrijving

Waarom de Sales Academy?

Binnen de Sales Academy word je binnen 12 tot 18 maanden opgeleid tot volwaardig Accountmanager Buitendienst in de FMCG-branche. In een intensief opleidingsprogramma investeer jij in je kennis en vaardigheden en leg je een stevig fundament voor de rest van je carrière. De Sales Academy is opgebouwd uit het 70-20-10 principe.

70% learning on the job

Wij geloven erin dat je je pas echt ontwikkelt door het te doen. Je leert tijdens het verkopen van een A-merk door middel van trial and error. Je krijgt de ruimte om op je neus te gaan en weer beter op te staan. Je start op de Telesales afdeling waar je telefonisch de MKB-markt benadert. Je krijgt steeds meer verantwoordelijkheden waardoor je zeker niet stilzit. Hoe meer jij leert, hoe sneller je gaat. In ongeveer anderhalf jaar tijd maak je minimaal twee carrièrestappen. Je gaat hierbij van koude acquisitie naar retentiemedewerker waarna je uiteindelijk doorgroeit tot senior. Kortom, je hebt zelf in de hand hoe snel je gaat en welke taken en verantwoordelijkheden je wanneer krijgt.

20% coaching

JDE gelooft erg in het proactief coachen van elkaar. Bij de Sales Academy krijg je meteen een oud Sales Academy-deelnemer als mentor toegewezen. Daarnaast heb je eens per twee weken een coachingssessie met een teamleider. Verder zit je in een open ruimte met ervaren medewerkers, teamleiders en Sales Managers. Dit doen we bewust zodat je tips & tricks krijgt om je verhaal nog beter bij de klant te brengen en je deze tips direct in de praktijk kunt toepassen. Overigens word je gedurende je hele sales carrière bij JDE gecoacht, ook als je Accountmanager in de buitendienst bent!

10% training en opleiding

De Sales Academy zou niet staan zonder een goed fundament aan trainingen. In je eerste maanden krijg je een aantal basismodules, zodat je bijvoorbeeld weet hoe je een gesprek goed kunt starten en bezwaartechnieken leert. Aanvullend krijg je in totaal vijf salesmodules om je gesprekstechnieken te ontwikkelen en krijg je technische trainingen om je productkennis te vergroten.

Doorgroeimogelijkheden

Het is aan jou hoe snel en in welke richting je daarna gaat. Bijvoorbeeld naar de buitendienst met een eigen rayon bij Fieldsales. Wij zullen je voorzien van de juiste kennis en je begeleiden bij het tot bloei laten komen van jouw commerciële- en salestalent.

Functie-eisen

Jouw profiel

Binnen de Sales Academy hebben we alleen plaats voor echte salestalenten. Slimme, energieke, enthousiaste personen, die altijd nieuwe mogelijkheden vinden om hun doel te bereiken. Echte winnaars die zich als een vis in het water voelen in een competitieve omgeving en die het een sport vinden om een ‘nee’ om te buigen naar een ‘ja’.

Daarbij is het belangrijk dat je:

  • Minimaal (bijna) een HBO-opleiding hebt afgerond, zoals Commerciële Economie of Small Business & Retail Management;

  • Aantoonbare affiniteit hebt met sales;

  • De Nederlandse taal in woord en geschrift uitstekend beheerst.

Extra informatie

Wij bieden

Wij streven ernaar om het beste sales-traineeship van het land te zijn. Een plek in onze Sales Academy zorgt voor een kick-start van je salescarrière. We bieden een gedegen opleidingsprogramma en een fantastisch arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een aantrekkelijk starterssalaris en een bonusregeling. En last but not least… een heel leuk en hecht team met jonge ambitieuze collega’s!

Enthousiast?

Solliciteer dan direct online! We ontvangen graag je cv en motivatiebrief ter attentie van Joost Bakker, Talent Acquisition Specialist. Heb je vragen over de inhoud van de Sales Academy? Neem dan contact op met Marieke Nijhuis-Niens, Teamlead Telesales, 06 – 3330 5400.

De Sales Academy richt zich op jouw individuele ontwikkeling met persoonlijke begeleiding. Hierdoor nemen we elk moment van het jaar nieuwe salestalenten aan.

Video's om te bekijken

Privacybeleid