Stagiair Product Marketing Coffee, Tea and Cross-Sell

 • Vleutensevaart, 3532 Utrecht, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Bij JACOBS DOUWE EGBERTS kan óók jij impact hebben, net als al onze ruim 12.000 gepassioneerde werknemers die actief zijn in meer dan 100 landen. Wij zijn er trots op dat we samen met hen iedere dag een rol mogen spelen in de levens van miljoenen mensen met onder andere onze sterke merken als Douwe Egberts, L’OR, Senseo, Pickwick, Piazza D’Oro, Jacobs, Tassimo, Moccona, Kenco, Pilao en Gevali. De impact die onze werknemers hebben op de organisatie, de merken en zichzelf, draagt bij aan onze wereldwijde belofte: “A coffee for every cup”. Kortom: Wat jij bij ons doet heeft impact. 

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional, met het hoofdkantoor in Utrecht, is het onderdeel van JDE dat zich richt op de b2b-markt. Met andere woorden: wij zijn de expert op het gebied van koffie en thee die buitenshuis/out-of-home gedronken wordt. Denk hierbij aan het drinken van koffie en thee binnen de vliegtuigen van KLM, op de kantoren van Shell, op bezoek bij het Rijksmuseum of binnen de koffiecorner van jouw universiteit.

Functieomschrijving

Het product marketing team volgt de trends in de markt en vertaalt deze door naar nieuwe producten, verpakkingen en concepten. Daarnaast is het product marketing team ook verantwoordelijk om de marketing middelen te ontwikkelen om innovaties tot een succes te maken. Dit heeft betrekking op koffie, thee, cross-sell, machines en services voor alle kanalen waar JDE actief is. Het Product Marketing team heeft als belangrijkste doel de koffie & thee merken te bouwen binnen de buitenshuis markt en een relevant en eigentijds assortiment aan te bieden aan de grote hoeveelheid klanten die deze markt kent.

Voor het Product Marketing team Coffee, Thee & Cross-Selling zijn we op zoek naar een stagiair(e) die met veel enthousiasme en energie het team komt versterken. Dit is jouw kans om opgedane marketingkennis te gebruiken en te verbeteren in de praktijk. We zullen je uitdagen op verschillende marketingvlakken, variërend van het (door)ontwikkelen en onderhouden van het assortiment en het meewerken aan een marketingplan, tot het ontwikkelen van marketing materialen en het begeleiden van innovatieprojecten.

Kortom: genoeg om te leren!

Wat je gaat doen

 • Algemene marketingondersteuning voor de koffiemerken Douwe Egberts, L’OR, en Piazza D’Oro, Laurentis en op het theemerk Pickwick;
 • Algemene marketingondersteuning voor de cross-sell categorie (zoals bekers, melk, suiker) van onze koffie-en theemerken;
 • Onderhouden en (door)ontwikkelen van het product assortiment;
 • Ontwikkelen van marketing materialen en een bijdrage leveren aan het totale marketingplan;
 • Coördineren van (sub)projecten;
 • Afstemmen van vraagstukken met channel-marketing, sales en de internationale marketingafdeling;
 • Ondersteuning van het Product Marketing team Coffee en Thee in de daily business.

Het betreft een meeloopstage per eind juli 2019 (startdatum in overleg), voor een periode à zes maanden à 40 uur per week.

Functie-eisen

 • HBO/WO: bij voorkeur Marketing, Voedingswetenschappen, Consumer Sciences,  Commerciële Economie of Hotelmanagement;
 • Ambitieus;
 • Grote mate van zelfstandigheid;
 • Je neemt initiatief en bent verantwoordelijkheid;
 • Hands-on mentaliteit en creatief;
 • Oplossingsgericht denkvermogen;
 • Projectmanagementvaardigheden zoals planning;
 • Affiniteit met duurzaamheid is een pré;
 • Affiniteit met gezondheid is een pré

Extra informatie

Als je bij ons werkt, maak je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Daarnaast kom je in een jong team met een gemiddelde leeftijd van 30. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt.

Voor deze stage geldt een standaard JACOBS DOUWE EGBERTS vergoeding voor stagiairs/afstudeerders. De startdatum is per eind juli 2019 (precieze datum is in overleg) en voor een periode van zes maanden. Om in aanmerking te komen voor deze stage moet je gedurende de volledige stage ingeschreven staan bij een HBO of WO instelling. Een online capaciteitentest maakt deel uit van de selectieprocedure.

Enthousiast?
Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen met Laura van de Wijdeven, bereikbaar op +31 (0)6 11341316. Ben je geïnteresseerd in deze stage, dan kun je online reageren.

Privacybeleid