Technisch Consultant (Interim Hoofd Technische Dienst) Randstad

  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Voor een toonaangevend adviesbureau uit het midden van het land, zijn wij op zoek naar een Technisch Consultant die als een Interim Hoofd Technische Dienst opereert in verschillende interim opdrachten bij diverse opdrachtgevers in de utiliteit en in de gezondheidszorg zoals bijvoorbeeld, ziekenhuizen, overheid, scholen, kantoren.

Functieomschrijving

In deze functie herstructureer je waar nodig technische afdelingen en je maakt ze weer efficiënt. Als interim manager ben je verantwoordelijk voor de technische bedrijfsvoering en het operationeel inrichten van de processen bij de opdrachtgevers. Je wordt op het project gezet, je analyseert de situatie, je maakt je verbeteringsvoorstellen (kostenbesparend en operationeel) en voert deze na goedkeuring door, je verankert de veranderingen, je draagt weer alles aan de lijnmanagers over en je gaat weer.

In deze functie geef je telkens indirect leiding aan een team van technisch medewerkers die werkzaam zijn in de vakgebieden bouwkunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en administratie. Het team is verantwoordelijk voor het juist functioneren en in goede staat houden van de gebouwen, gebouwgebonden installaties maar ook het verrichten van onderhoud zoals periodieke inspecties en testen van installaties en het verhelpen van storingen. Ook ben je eindverantwoordelijk voor het aansturen van en toezicht houden op uitgevoerde werkzaamheden van derden. Je zorgt hierbij voor een correcte wijze van administreren van alle onder jouw verantwoordelijkheid uitgevoerde werkzaamheden.

Je zorgt voor een optimale inzet van medewerkers, contractmanagement, het beheer en uitvoering van onderhoudsplannen, borging van kwaliteitssystemen die van toepassing zijn. Jij zorgt ervoor dat elk lid van het team gemotiveerd zijn steentje bijdraagt.

Daarnaast zorg ervoor dat opleidingsplannen opgesteld worden en dat het team de veiligheid op de werkvloer op handen draagt.

Tenslotte, op grond van jouw bevindingen op operationeel vlak, adviseer je de directie met betrekking tot de uit te voeren preventieve en correctieve onderhoudswerkzaamheden en mogelijke nieuwe investeringen met het oog op kostenbesparingen op korte en lange termijn. Als Technisch Consultant adviseer je je opdrachtgevers rondom onderhoudsvraagstukken en bouwprojecten in de breedste zin van het woord.

Kortom een veelzijdige en uitdagende functie binnen dynamische en complexe technische omgevingen.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde technische HBO opleiding (Bouwkunde, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde, AOT, Meet & Regeltechniek of vergelijkbaar) aangevuld met ruime leidinggevende ervaring met gebouwgebonden installaties in een technische omgeving (werktuigbouwkunde).
  • Je weet hoe het is om aan het roer te staan en je weet mensen te overtuigen.
  • Je bent niet bang om verantwoordelijkheid te nemen en in overleg knopen door te hakken.
  • Je bent sterk gericht op bedrijfsvoering, financieel goed onderlegd en beschikt over uitstekend analytisch vermogen;
  • Je hebt aantoonbare ervaring en je bent succesvol in het verankeren van veranderingen en kostenreducties.
  • Je hebt aantoonbare ervaring in het inrichten van onderhoudsprocessen en het werken met prestatiecontracten;
  • Je hebt ruime ervaring met projectmatig werken en met het leiden van veranderingsprocessen;
  • Je hebt een stevige persoonlijkheid, je bent een natuurlijke leider, je bent doortastend en je laat je niet uit het veld slaan;
  • Je hebt een open en ontvankelijke stijl van communiceren, bent makkelijk toegankelijk voor anderen.
  • Je bent zelfstandig, inspirerend, hebt een optimistische inslag, gedreven en pakt zaken snel op.
  • Je hebt een resultaatgerichte instelling, je bent stressbestendig en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.
  • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal goed.
  • Je bent een doorzetter met uitstekende communicatieve vaardigheden.

Aanvullende informatie

Afhankelijk van leeftijd opleiding en ervaring, ligt de salarisindicatie tussen de € 4.500,- en de € 5.500,- euro bruto per maand.

Denk jij in staat te zijn technische teams de juiste kant op te kunnen sturen? Durf jij deze uitdaging aan? Reageer snel en vraag naar de verdere details!

Let op! Verruim je mogelijkheden!

Wellicht is deze vacature niet waar jij op zoek naar bent. Niet al onze vacatures staan gepubliceerd omdat sommige opdrachtgevers op dit moment dat nog niet wensen. Als je contact met TecTiz opneemt krijg je met een simpel oriënterend telefoongesprek inzicht in alle openstaande vacatures! Je droombaan is dichterbij dan je denkt…  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Tiziana Olivier. Zij beantwoordt graag al jouw vragen en is te bereiken op 06-34299603 of 023-7430257. 
Voor meer informatie over TecTiz surf je naar http://www.TecTiz.nl

Privacybeleid