Field Sales Engineer Elektronicacomponenten m/v

  • Full-time

Company Description

Voor onze opdrachtgever, een importeur & distributeur van elektronica- en elektrotechnische componenten in de regio Den Haag, zijn wij op zoek naar twee Field Sales Engineers Elektronicacomponenten in twee geografische gebieden:

  • West- / Zuidwest-Nederland
  • Geheel België, met de nadruk op de industriële centra (specifieke kennis van de Belgische markt is gewenst)

Deze elektronica- en elektrotechnische componenten die in Europa, Noord-Amerika en Azië gemaakt worden, worden gebruikt in de assemblage van consumentenelektronica, hoogwaardige medische apparatuur, industriële productielijnen maar ook in de ruimtevaart. 

Je doet zaken met Original Equipment Manufacturers, subcontractors, ingenieursbureaus en installateurs. Jouw doel is de levering van een nuttige bijdrage  aan het productontwikkelingsproces van jouw klanten. Dit resulteert vaak in uitgekiende cratieve maatwerkoplossingen.  Ambieer je een functie op het kruispunt van verkoop en techniek? Dan is deze functie die creatieve ‘design-in’ activiteiten combineert met professioneel relatiebeheer wellicht de uitdaging waar jij op zoek naar bent.

Job Description

Als sales engineer ben je verantwoordelijk voor het beheren en uitbouwen van de relatie met bestaande klanten en lever je een sterke bijdrage aan de omzetontwikkeling bij nieuwe relaties. 

Je adviseert ontwikkelaars en inkopers over de toepasbaarheid en meerwaarde van de geleverde producten en bent in staat het verkooptraject succesvol af te ronden.  Dit hoef je niet in je eentje te doen. In jouw werk word je ondersteund door de verkoop binnendienst en een team van productspecialisten om gezamenlijk pasklare oplossingen voor de klant te realiseren. Jij bent de commerciële kracht die het verkooptraject begint, begeleidt, coördineert en afrondt.

Je werkt overwegend van huis uit. Je rapporteert aan de verkoopleider. Samen met hem maak je prognoses en stelt duidelijke targets op.

Qualifications

  • MBO / HBO-niveau door opleiding en / of ervaring (het liefst richting elektronica / elektrotechniek) met een sterke commerciële instelling. 
  • Enkele jaren ervaring in of aantoonbare affiniteit met de verkoop en/of toepassing van technische componenten.
  • Zelfstandig op diverse niveaus opereren ben je gewend, maar jij werkt zeker ook graag in een team. 
  • Jij bent een doelgericht, initiatiefrijk en overtuigend persoon.
  • Talenkennis: minimaal Engels en Nederlands op goed niveau, bij voorkeur ook Duits. Frans is een sterke pré bij interesse voor de functie in België.
  • Jij vindt het leuk om jouw kwaliteiten als verkoper / vertegenwoordiger in een business-to-business omgeving te combineren met met een scherp technisch inzicht en je weet de meerwaarde van de organisatie (advies) naar de klant te vertalen.

Additional Information

Salarisindicatie afhankelijk van leeftijd, opleiding en werkervaring.

Vaste vaan bij gebleken geschiktheid.

Heb je interesse en wil je er meer over weten? Bel met Tiziana Olivier op 06-34299603.

Wil jij meer vacatures van TecTiz zien?

Bekijk het vacatureoverzicht op http://www.smartrecruiters.com/TecTiz

Voor meer informatie over TecTiz kijk op http://www.TecTiz.nl

Privacy Policy