Sales Engineer Analyse Apparatuur

  • Full-time

Company Description

Voor een van haar opdrachtgevers uit de regio Gouda is TecTiz op zoek naar een Sales Engineer.

De opdrachtgever is een grote leverancier van analyse apparatuur die gebruikt wordt voor bijvoorbeeld gas-, vloeistof- en poederanalyses, primaire en natchemische analyses, thermische analyses, flowanalyses, adsorpties van dampen en gaschromatografie. 

Ze zijn specialisten op het gebied van spectrofotometrische technieken voor diverse toepassingen in petrochemische installaties, rookgasinstallaties en alle diverse laborastoria in de chemische, farmaceutische, voedings- en zuivelindustrie. Ook massaspectrometrie is een van hun expertise gebieden waarmee de identificatie, kwantificatie en profilering gedaan kan worden van isotopen, moleculen en molecuulcomplexen in zeer kleine hoeveelheden van chemische en biologische mengsels in bijvoorbeeld onderzoekslaboratoria en productielocaties. Ten behoeve van onder andere water- en bodemanalyse levert het bedrijf verschillende soorten flowanalysers die gebruikt worden bij technieken als incubatie, dialyse, filtratie en ontsluiting. Ze leveren ook thermo fysische instrumeneten voor R&D en kwaliteitscontrole in de polymeer- en chemische industrie maar ook voor anorganische bouwmaterialen en analyses voor het milieu. Tenslotte heeft het bedrijf een grote range van analyse apparatuur specifiek voor de voeding en zuivelindustrie.

Job Description

Jouw voornaamte taak als Sales Engineer is het bezoeken en adviseren van klanten en prospects in de Benelux met als doel de verkoop van de verschillende analyse apparatuur. Dankzij jouw reeds opgedane verkoopervaring ben je in staat om een acquisitieplan op te stellen. Je bent het aanspreekpunt voor de klant die met een probleem, een vraag of een uitdaging zit. Je denkt creatief mee en dankzij jouw oplossingsgerichte instelling weet jij samen met het technisch team de oplossing voor de klant te vinden. Je krijgt een degelijk inwerktraject waarin je alle apparaten leert kennen, daarbij zijn trainingen in het buitenland geen uitzondering. Vanzelfsprekend bij deze full time, internationaal gerichte functie, vind je het leuk om te reizen en naast Nederlands spreek je vloeiend Engels en het liefst ook nog Duits.

Tenslotte vind je het leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in jouw vakgebied en je vindt het leuk om artikeltjes daarover te schrijven en een blog bij te houden aangezien je toch handig met sociale media bent.

Qualifications

  • Afgeronde WO opleiding Scheikunde of Scheikundige Technologie
  • of afgeronde HBO opleiding Chemie / Chemische Technologie  
  • of afgeronde HBO opleiding Technische Bedrijfskunde / Elektronica / Elektrotechniek / Statistiek in combinatie met goede kennis van organische en anorganische chemie.
  • Sales ervaring
  • Engels, Nederlands, (Duits is een pre')
  • Rijbewijs
  • Goede kennis van Ms Office
  • Redactionele vaardigheden en kennis van Sociale Media
  • Geen 9 tot 5 mentaliteit

Additional Information

Salarisindicatie afhankelijk van leeftijd, opleiding en werkervaring.

Vaste vaan bij gebleken geschiktheid.

Heb je interesse en wil je er meer over weten? Bel met Tiziana Olivier op 06-34299603.

Wil jij meer vacatures van TecTiz zien?

Bekijk het vacatureoverzicht op http://www.smartrecruiters.com/TecTiz

Voor meer informatie over TecTiz kijk op http://www.TecTiz.nl

Privacy Policy